Over Woeste Willem

terug naar Home


Praktische zaken Woeste Willem


Honden zijn welkom mits aangelijnd en uiteraard ruimt de eigenaar de poep van de hond op.

Soms grazen er schapen in Woeste Willem om het  landschap speelbaar en beloopbaar te houden. Wees respectvol met deze dieren.

In Woeste Willem staan geen afvalbakken. Neem je eigen afval (en dat van een ander) weer mee naar huis.

Trek je oudste kleren aan, stap in je laarzen en kom op avontuur!

Voor foto's, zie onder. Meer foto's van Google-gebruikers

 
terug naar Home


 

Beheer, onderhoud en activiteiten – steun je ons?

Het beheer, onderhoud en activiteiten van Woeste Willem wordt georganiseerd door een enthousiaste stichting (Woeste Willem Speelnatuur) en daarnaast een groep vrijwilligers. Zo’n vier keer per jaar is er een onderhoudsdag/dagdeel. Verder is er regelmatig inspectie nodig voor de veiligheid en moet er regelmatig gemaaid worden.Door het jaar heen zijn er diverse activiteiten, soms ook georganiseerd door anderen.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen bij het onderhoud of bij het organiseren van activiteiten. Mocht je interesse hebben om mee te helpen en op die manier zo veel mogelijk kinderen (en volwassenen) van deze plek te laten genieten, stuur ons dan een berichtje. Ook als je maar eenmalig een klusje wilt doen, geef je op! Dan zetten wij je op de lijst en krijg je een berichtje als er een klus(dag) is.

Al het werk voor Woeste Willem wordt door vrijwilligers gedaan. We hebben een bescheiden budget, dus alle extra’s zijn welkom. Stichting Woeste Willem heeft als KVK nummer 69868425. Donaties kunnen worden overgemaakt op: NL20 TRIO 0338 7671 34

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kun je het bestuur van de stichting hieronder via het contactformulier een bericht sturen. Eventueel kun je ook een bericht sturen via Facebook

terug naar Home

Contactformulier


Ontstaan van Woeste Willem Speelnatuur

 

In 2013 overleed dhr. Willem Waanders, 93 jaar, op de Worp (Deventer). Hij liet een groot deel van zijn geld na aan het Worpplantsoen - ‘ter verfraaiing’ - omdat hij daar zo graag kwam. (Zie ook website WaandersworpPlantsoen.nl). Burgers en organisaties konden in 2015 ideeën en plannen inleveren. Nienke Nijhoff van Buro Lenteregen (en buurtbewoner) en Corné van Kempen van Natuurlijke Tuinen misten nog een mooie speelplek in het park en een ‘rommelig onaangeharkt’ hoekje achterin leende zich goed voor een zogenaamde natuurspeelplek. Het idee werd geselecteerd en de initiatiefnemers kregen een mooi bedrag voor de voorbereiding en realisatie van deze plek.

Een wakkere ambtenaar bij de gemeente tipte hen dat de provincie Overijssel ook pilotprojecten zocht voor het programma Cool Nature – spelen in de natuur dichtbij de stad. Ook hier werd het plan – inmiddels vergroot tot de grasweide achter het park – ook gehonoreerd. Met beide bedragen zou er 1 ha speelnatuur kunnen ontstaan!

Alle betrokken partijen en overheden waren enthousiast over het plan en het ontwerp, maar er bleek toch 2 jaar nodig voor al het afstem-, regel- en verguningenwerk. Een hele (boeiende) hobbel. In september 2017 is samenwerkingspartner Tuinen van Geerdink uit Neede met de aanleg begonnen. Al snel lag er een prachtig speelplek, grauwbruin van alle rivierklei, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd volop gespeeld.

Tegelijk werd er een stichting opgericht met 5 enthousiaste leden om beheer, onderhoud e.d. te borgen.  

In 2018 werd het nog mooier door alle bloemen, kruiden, grassen die er bij kwamen. En nu….kom zelf kijken en spelen!

Terug naar Home

Foto's